Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pythagoras Prize Award session

April 23, 2021 @ 3:30 pm - 5:00 pm

The Pythagoras prize for the best high school final project in mathematics is annually awarded by Pythagoras. On April 23rd the three nominated candidates will present their final project. Note that this event will be in Dutch!

 

Stem mee voor de Pythagoras Profielwerkstuk prijs!

Volg de ontknoping van de Pythagoras profielwerkstuk prijs en help de jury mee. De ontknoping van de Pythagoras PWS prijs vindt dit jaar plaats op vrijdagmiddag 23 april vanaf 15.30 uur. Tijdens een online bijeenkomst presenteert elke leerling in een video het onderzoek uit zijn/haar profielwerkstuk. Na de uitzending van elke presentatie is er kort een mogelijkheid voor kijkersvragen. Na de drie presentaties zal er een kleine pauze zijn zodat de jury kan overleggen over de winnaar. In de pauze kan ook gestemd worden door de kijkers voor de publieksprijs. De juryprijzen bedragen resp. 250, 125 en 75 euro en de publieksprijs levert een extra 50 euro op.

De drie beste inzendingen van een wiskundig profielwerkstuk van 2021 zijn:

  • Daan Hoogcarspel: Deze titel is onwaar
  • Casper Madlener: Getallen als sommen van kwadraten
  • Femke Voogt: Hoger-dimensionaal boter, kaas en eieren

De werkstukken zijn beschikbaar ter inzage op https://pyth.eu/ontknoping-pythagoras-profielwerkstukwedstrijd-2021 (helemaal onderaan).

Pythagoras Prize Award session

Details

Date:
April 23, 2021
Time:
3:30 pm - 5:00 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Registrations are closed for this event